NSS se bude zabývat „rouškovým“ opatřením

(celý text podání najdete zde)

Dnes jsme k Nejvyššímu správnímu soudu podali návrh na zrušení dalšího mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví – tentokrát jde o MO č. j. MZDR 15757/2020-60/MIN/KAN, které nám všem ukládá povinnost nosit respirátory.

Opakovaně žádáme soud, aby:

  • posoudil aktuální stav epidemie a vůbec potřebnost jakéhokoliv opatření
  • posoudil dopady tohoto opatření do základního práva na lidskou důstojnost, svobodu pohybu apod. s přihlédnutím k pochybným pozitivním efektům nošení respirátorů
  • dotlačil MZ k předložení skutečně odborných argumentů, studie hodnocení rizik apod.

Tentokrát budeme trvat na ústním projednání, abychom dali soudcům možnost vyslechnout si názory odborníků. Svědectví nám přislíbil například prof. MUDr. Jiří Beran, CSc.

O průběhu řízení budeme opět informovat. Ačkoliv se zdá, že tyto kroky jsou beznadějné, budeme napadat i další mimořádná opatření, zavádějící zcela bezprecedentní diskriminaci neočkovaných osob, včetně dětí, a potlačující základní principy demokratického právního státu. Nejde, pochopitelně, o jediné kroky, které činíme a připravujeme.

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.