Členové právního institutu Pro Libertate přerušili vazby se stranou Právo Respekt Odbornost (PRO 2022)

Dovolujeme si informovat, že čtyři z pěti členů vedení Institutu práva a občanských svobod – Pro Libertate opustili stranu Právo Respekt Odbornost a přerušili s ní spolupráci. Důvodem byly dlouhotrvající neshody týkající se prezentace strany i jejího směrování. Odcházející členové Pro Libertate spoluzakládali stranu s vidinou, že politiku lze dělat i jinak, než předvádějí současní politici. Měla být založena na odbornících, kteří se vyprofilovali v období covidové pandemie a jejichž vystupování v této době dávalo samo o sobě záruky, že tito lidé si zachovají svoji tvář i v politice. Řízení strany nemělo být primárně v rukou lidí, kteří již byli politicky aktivní v jiných stranách. Cílem bylo vybudovat skutečně novou stranu, která si v každé situaci zachová vysokou odbornou úroveň a politickou kulturu, která se nepropůjčí k heslům bez reálného obsahu jen za účelem získání voličů, jak to vidíme u současných stran. Bohužel, tuto vizi se podle našeho názoru nepodařilo udržet a nenašli jsme způsob, jak stranu vrátit zpět k původní představě zakládajících členů z Pro Libertate. Současnou prezentaci strany PRO určují lidé, kteří do strany přešli z předchozího politického působiště. Členové Pro Libertate tak na její chod neměli již prakticky žádný vliv. Jediným pro nás přijatelným řešením se tak stalo stranu PRO 2022 opustit a vrátit se k odborné práci právního institutu a Odborové organizace Pro Libertate.

Dovolujeme si v této souvislosti rovněž upozornit, že se v poslední době objevilo několik prohlášení zástupců strany PRO, naznačujících jakousi spolupráci s naším institutem či s odborovou organizací Pro Libertate. Podobná prohlášení, prosím, berte s rezervou. Věříme, že ti, kdo naši činnost sledují dlouhodobě, si udělají obrázek sami. A že pochopí naše rozhodnutí se stranou PRO dále nespolupracovat.

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.