I když nám zacpali ústa, nesmíme mlčet. Veřejnost se musí dozvědět, co se vám stalo. Pomozte nám a oslovte média. Je načase prolomit jednostranné informování společnosti.

Denně se na nás mnoho z vás obrací s dotazy, prosbami o radu či pomoc. A i když je to pro každého z nás těžké, prostě nemáme kapacitu věnovat se tomu, co děláme, a zároveň poskytovat individuální rady. Potřebujeme vaši pomoc, ne vy naši. Čelíme totiž obrovské manipulaci.

Média šíří propagandu, nenávist, lži, pomluvy, strach. Jsou ovládána covidovou ideologií, která štve očkované a neočkované proti sobě. Novináři možná vaše příběhy neznají, anebo je prostě ignorují. Pište jim, pište všem kompetentním úřadům, sdělte všem, co se vám stalo. Pomozte nám otevřít oči těm, kteří stále věří, že Tečka udělá za vším konec. Přestaňte mlčet, protože mlčení znamená souhlas.

Popište svůj příběh, přiložte písemné podklady, pokud je máte, další důkazy a zašlete je médiím – jednomu, několika nebo všem – e-mailové adresy uvádíme níže. Věříme, že vaše příběhy mohou oslovit novináře, kterým není osud našich občanů a společnosti lhostejný.

Nemáme možnost pomoci každému z vás. Ale vaše pomoc může změnit vše.

Pokud denně odpovíme na 100 dotazů a každému budeme věnovat 5 minut, strávíme tím přes osm hodin práce. A naše odpovědi nepomohou ani těm, kdo se ptají, ani ostatním. Pokud ale každý z těch 100 lidí věnuje 30 minut denně tomu, aby oslovil se svým příběhem média, společně získáme každý den 50 hodin vaší práce navíc. Práce, která může pomoci.

Oslovte se svými příběhy média:

(Ačkoliv shora uvedené kontaktní údaje vycházejí z veřejně dostupných zdrojů, pokud se jejich uvedením na těchto stránkách cítíte dotčeni na svých právech, kontaktujte nás na adrese info@prolibertate.cz).

A co vlastně děláme my?

  • bráníme ředitele ZŠ Semily před nezákonným odvoláním z funkce a nezákonnou výpovědí, k nimž došlo jen proto, že ve škole zavedl spravedlivý systém respektující právo všech dětí na vzdělání
  • zastupujeme veřejně lynčovanou pečovatelku z Domova důchodců Velké Hamry ve věci nezákonného zveřejnění informací o jejím zdravotním stavu
  • zastupujeme lékaře mediálně viněného z toho, že nakazil sportovce
  • zastupujeme žáky, kterým byla nařízena karanténa (nedávno v jedné věci Krajský soud v Českých Budějovicích potvrdil náš názor, že karanténu nelze nařídit e-mailovou zprávou zaslanou škole, ani prostřednictvím SMS zprávy, že podobné kroky KHS jsou nezákonným zásahem do práv dětí na vzdělání)
  • pomáháme dalším dvěma ředitelům základních škol ve správním řízení
  • podali jsme (a aktuálně běží) téměř desítka řízení před Nejvyšším správním soudem o zrušení nezákonných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví
  • nedávno jsme se připojili k řízení před Tribunálem Soudního dvora EU ve věci zrušení rozhodnutí EMA o schválení očkovacích látek pro děti ve věku 12+
  • připravujeme vzory trestních oznámení a sami taková oznámení podáváme, chráníme naše odborníky proti cenzuře a dehonestaci, podporujeme iniciativu Zlatý špendlík
  • zpracováváme odborná stanoviska
  • oslovujeme politiky, zástupce škol i média s cílem obnovit vládu práva

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.