Zatímco sledujeme válku v Ukrajině, vláda Petra Fialy dál drancuje rozpočet České republiky. Za vakcíny proti covid-19 letos zaplatíme přes 7,5 miliardy korun.

Ministerstvo zdravotnictví potvrdilo, že v roce 2022 zaplatí Česká republika za vakcíny proti covid-19 více než 7,5 miliardy korun. To při současných cenách odpovídá nákupu více než 20 milionů dávek. Z veřejně dostupných informací je přitom zřejmé, že nyní platíme spíše za likvidaci nakoupených vakcín. Pro rok 2023 se počítá s dalšími výdaji, přesahujícími 5 miliard korun. Komu jsou vakcíny určeny?

Počet zájemců o očkování rapidně klesá, když je stále jasnější, že rizika covid-19 byla a jsou zveličována a že přínosy očkování jsou v zásadním nepoměru k jejich zdravotním rizikům. Aby vláda Petra Fialy nemusela likvidovat další objednané dávky, nezbývá jí, než zaměřit svou pozornost na tři oblasti: i. očkování dětí, ii. povinné očkování lidí, zaměstnaných ve veřejných službách, iii. zneužití ukrajinské krize k očkování lidí z Ukrajiny.

Jak rovněž vyplývá z informace MZ i z veřejně dostupných informací, očkování dětí tzv. posilovací dávkou není opřeno o žádnou odbornou informaci. A de facto násilné očkování dětí uprchlíků z Ukrajiny je nesporně nezákonné a v rozporu s potřebou chránit zdraví těchto dětí.

Budeme i nadále vystupovat proti tomu, aby vláda vynucovala očkování proti covid-19 jen pro to, aby se zbavila odpovědnosti za nákup těchto dávek. A uděláme vše pro to, aby Petr Fiala nesl osobní odpovědnost za takto nesmyslně vynaložené prostředky.

Informace od Ministerstva zdravotnictví viz zde.

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.