Česká obchodní inspekce prověří, zda provozovatel Skiareálu Lipno neporušil zákon

Před několika dny proběhla veřejností zpráva, že největší jihočeský lyžařský areál Skiareál Lipno zvýhodní při prodeji letošních skipasů očkované zákazníky. Zatímco ti zákazníci, kteří provozovateli prokáží, že jsou očkováni proti nemoci covid-19, zaplatí za celosezónní skipas částku 8.910 Kč, neočkovaní a ti, kdo svůj zdravotní stav nebudou chtít prokazovat, zaplatí o více než 50 % více.

Jsme přesvědčeni, že tímto svým jednáním provozovatel areálu porušuje nejen obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), ale dopouští se i tzv. nekalé obchodní praktiky a nezákonné diskriminace skupiny zákazníků. Podobnou marketingovou akci nelze odůvodnit právně ani medicínsky. Dle dostupných informací navíc provozovatel nepřihlíží ani k tomu, proč se zákazník nenechal očkovat apod.

Dnes jsme proto podali podnět k příslušnému inspektorátu České obchodní inspekce, aby prověřila, zda Skiareál Lipno neporušil právní předpisy. A pokud zjistí, že ano, aby zahájila řízení o přestupku.

A žádáme všechny, aby se zdrželi jakýchkoliv kroků, jimiž budou diskriminovat neočkované lidi proti očkovaným. Ať již se jedná o podnikatele, vedení škol či zaměstnavatele. Budeme i nadále činit veškeré právní kroky proti jakýmkoliv formám nezákonné diskriminace.

(celý podnět najdete zde)

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.